social-media

Social media plan

Dat er veel mogelijkheden zijn om met de inzet van social media exposure te genereren is inmiddels genoegzaam bekend. Maar doet u dat ook gestructureerd en volgens een van te voren vastgesteld beleid? LinkedIn, Twitter, Facebook, YouTube; welke social media zijn voor uw organisatie wel of niet de geëigende kanalen? Heeft u ook gedacht aan de gevaren van social media en zijn hierover afspraken gemaakt met uw medewerkers?

Keuze en risico’s

Bij de keuze uit de bestaande social media kanalen voor uw organisatie houden we met een aantal zaken rekening. Welke kanalen passen bij uw doelstellingen en doelgroep(en)? Is het te kiezen kanaal door uw organisatie op relevante wijze en op lange termijn te vullen met waardevolle content?  Welke risico’s brengt het met zich mee om gebruik te gaan maken van een bepaald kanaal?

Een belangrijk onderdeel van een social media plan zijn de afspraken die u hierover met uw medewerkers maakt. Samen met u kunnen wij een social media reglement opstellen dat desgewenst verankert kan worden in de arbeidsovereenkomsten.  Wat kan wel en niet in relatie tot het bedrijf gemeld worden op Twitter en Facebook? Van wie zijn LinkedIn contacten? Welke filmpjes kunnen wel of  niet op een YouTube kanaal geplaatst worden?

Maak een plan

Laat ons samen met u een social media plan voor uw bedrijf maken. Van strategie tot uitvoering zijn wij in staat om uw bedrijf op een veilige manier, met inzet van de juiste kanalen, gebruik te laten maken van social media. Vanzelfsprekend zorgen wij daarbij voor een naadloze aansluiting op uw website en overige online marketingactiviteiten.